2022 års Frixos-stipendium går till matdataföretaget FoodFacts. De bidrar till att göra information om mat enklare att förstå och mer tillgänglig. Är produkten helt vegansk? Hur stor klimatpåverkan har den? Vilka märkningar finns? Konsumentupplysning som gynnar både planet och hälsa, helt enkelt.
Read more2021 års stipendiat heter Miden Melle-Hannah. Hon är specialistläkaren som vill förbättra för både patienter och personal inom cancersjukvården. Hon har utvecklat en helt ny teknik för cancerdiagnostik, Multi4. Frixos Stiftelse bidrar med 70 000 kr till hennes projekt.
Read moreNicole Zamani är 2019 års stipendiat av Frixos stiftelse. Hennes företag NTRY erbjuder Sveriges första digitala matchningsplattform för entreprenörer. Frixos Stiftelse bidrar med 70 000 kr för uppstarten av företaget.
Read moreEster erbjuder kvinnor en väg till egenförsörjning. Programmet sträcker sig över 18 månader och är indelat i tre faser om vardera sex månader –Utbildningsfasen, Startafasen och Drivafasen. Kvinnorna som är med får lära sig personligt ledarskap, entreprenörskap och marknadsföring.
Read moreHelena Karlsson är 2017 stipendiat av Frixos Stiftelse. Hennes idé är att stärka barn och ungdomar i socioekonomiska utsatta områden genom teater. Målet är att kunna erbjuda gratis undervisning och skapa en lustfylld mötesplats. Frixos Stiftelse bidrar med 45 000 kr till projektet.
Read moreMagnus Hansson från Västerås är 2016 års stipendiat. Han driver projektet Yesterdayfood.se. Syftet med projektet är att hjälpa butiker minska sitt matsvinn genom att erbjuda medlemmar en matkasse med gårdagens mat. Frixos Stiftelse bidrar med 10 000 kr för att utveckla matkasseprojektet.
Read more