Ester erbjuder kvinnor en väg till egenförsörjning

Hållbar och hälsosam matkonsumtion
Vi är glada att meddela att årets bidrag går till en grupp kvinnor inom stiftelsen Ester i Haninge som går en utbildning vilken har till syfte att hjälpa kvinnor med invandrarbakgrund som vill starta eget företag. Ester erbjuder kvinnor en väg till egenförsörjning. Programmet sträcker sig över 18 månader och är indelat i tre faser om vardera sex månader –Utbildningsfasen, Startafasen och Drivafasen. Kvinnorna som är med får lära sig personligt ledarskap, entreprenörskap och marknadsföring.
”Vi på Stiftelsen Ester är enormt glada över att bli uppmärksammade för det arbete vi gör för kvinnor med utländsk bakgrund som lever i utanförskap men som har en målsättning att ta sig ur bidragsberoendet. Dessa medel kommer att användas till att stödja våra deltagare när de startar upp sina företag och därmed börjar resan mot ett eget liv med egen lön”
Stiftelsen Ester grundades 2012 av Sofia Altafi, Maria Borelius och Kerstin Thulin och drivs av att bryta utanförskap genom entreprenörskap och har en stark tro på den enskildes förmåga att förändra, men inser att ensam inte klarar allt Stiftelsen kommer att bidra med 45 000 kr vilket kommer att användas som stöd i steg tre – Drivafasen, syftet är att ge ett stöd för att säkra den sista delen, vilken också är svår del att ta sig igenom. Vi önskar dessa framtida entreprenörer lycka till med sina företag. Stiftelsen ser fram emot att se dessa kvinnor förverkliga sina idéer och göra skillnad i samhället, samtidigt som de inspirerar andra kvinnor.

Enligt FoodFacts själva så ”driver de revolutionen mot en mer hållbar och hälsosam matkonsumtion”. I praktiken innebär det att FoodFacts hjälper företag att få tillgång till relevant data för att stötta den nödvändiga matomställningen. Det kan vara både svårt och förvirrande för konsumenten att jämföra livsmedel. Långa ingredienslistor och otydliga budskap på förpackningarna gör det svårt att greppa informationen. FoodFacts har utvecklat en molnbaserad plattform för intelligent matdata där de kombinerar produktinformation, intelligent ingrediensanalys och olika oberoende datakällor. Resultatet blir ett transparent verktyg som kan användas såväl av konsumenter som återförsäljare och varumärken. Målet är att det ska bli lättare att få tillgång till information och data för att förstå och fatta beslut om mat.

Vi är stolta och glada att vi kan stödja denna verksamhet i sin utveckling.

Ansök till 2025

Brinner du för en idé som bidrar till ett hållbarare samhälle på ett eller annat sätt? Då är du mer en välkommen att komma in med din ansökan. Frixos Stiftelse har sedan 2015 stöttat entreprenörer att förverkliga sina idéer.
Days

dagar kvar

Ansök till 2025

Brinner du för en idé som bidrar till ett hållbarare samhälle på ett eller annat sätt? Då är du mer en välkommen att komma in med din ansökan. Frixos Stiftelse har sedan 2015 stöttat entreprenörer att förverkliga sina idéer.
Days

dagar kvar

Ansök till 2025

Brinner du för en idé som bidrar till ett hållbarare samhälle på ett eller annat sätt?
Days
Dagar kvar för ansökan till 2023 års stipendiat

Hjälp Frixos hjälpa

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle såväl socialt, ekologiskt och ekonomiskt? Med hjälp av Frixos Insamlingsstiftelse kan fler entreprenörer som vill göra skillnad skapa en bättre värld och förverkliga sina idéer.

Hjälp Frixos hjälpa

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle såväl socialt, ekologiskt och ekonomiskt? Med hjälp av Frixos Insamlingsstiftelse kan fler entreprenörer som vill göra skillnad skapa en bättre värld och förverkliga sina idéer.

Hjälp Frixos hjälpa

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle såväl socialt, ekologiskt och ekonomiskt? Med hjälp av Frixos Insamlingsstiftelse kan fler entreprenörer som vill göra skillnad skapa en bättre värld och förverkliga sina idéer.